Ferrocarrils renovarà els trens de la sèrie 112 de la línia del Vallès

La sèrie 112 dels trens de Ferrocarrils van entrar en funcionament als anys 90, per substituir els anomenats granotes. Aleshores van significar un pas endavant pel que a fa comfortabilitat i accessibilitat, però ja tenen trenta anys. Encara en circulen 22 a la línia Barcelona-Vallès però ara la Generalitat els vol fer un rentat de cara i els renovarà.

El primer d’aquests ja està el Centre Operatiu de Rubí, on ha rebut la visita de la consellera de Territori Ester Capella. L’objectiu és allargar-los la vida 15 anys més i dotar-los dels mateixos serveis, condicions de confort i disseny dels trens més nous. L’actuació permetrà incorporar pantalles d’informació al viatger, ports
de connexió USB i més seients plegables, alhora que es retiraran les actuals barreres de vidre. L’estètica, també s’adaptarà a la de la sèrie 115, estrenada el 2022 i combinarà els colors negre i banc.

Aquest primer tren renovat està previst que entri en funcionament a la tardor, i progressivament es vagin renovant la resta. La consellera ha tret pit de la gestió de Ferrocarrils de la Generalitat i l’ha comparat amb altres línies ferroviàries.

La renovació de la sèrie 112 té un pressupost de 16 milions d’euros. A la línia Barcelona-Vallès hi circulen un total de 61 combois.

Fotos: Departament de Territori