FGC aposta per l’estalvi energètic i substitueix l’enllumenat a 16 estacions de la línia del Vallès

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha fet una clara aposta per la lluita contra el canvi climàtic i està substituint tots els llums fluorescents tradicionals per llums LED a 30 estacions de les Línies Metropolitanes d’FGC (16 de les quals a la línia Barcelona-Vallès). L’ actuació està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament (FEDER).

Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla d’estalvi i eficiència energètica als edificis i equipament de la Generalitat de Catalunya, impulsat per l’Institut Català d’Energia, i evidencia la voluntat de Ferrocarrils d’impulsar una mobilitat sostenible i eficient, amb un impacte menor sobre el benestar de les persones i la qualitat de l’entorn urbà.

El projecte suposa el canvi d’enllumenat en 30 estacions del total de les 82 existents a les Línies Metropolitanes (Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia) prioritzant les que tenen un major estalvi energètic com serien les estacions de Pl. Espanya, Pl. Catalunya, Terrassa Rambla o Sant Cugat.

El president de Ferrocarrils, Ricard Font, assegura que “l’objectiu que ens hem fixat és que l’any 2020 totes les estacions de Ferrocarrils tinguin un enllumenat amb una tecnologia neta i ambientalment responsable”. Font emmarca aquest objectiu en la consideració que “es tracta d’una inversió tractora del canvi energètic que el nostre país necessita fer i Ferrocarrils, com a empresa ambientalment compromesa amb el futur del planeta i de la gent que hi viu i hi viurà, ha de contribuir a aquest canvi imprescindible”.

L’operació es realitza a 16 estacions de la línia Barcelona-Vallès: Pl. Catalunya, Gràcia, Sant Gervasi, Les Tres Torres, Sarrià, Reina Elisenda, Pl. Molina, Pàdua, El Putxet, Av. Tibidabo, Peu del Funicular, Vallvidrera Superior, Sant Cugat, Universitat Autònoma, Rubí i Terrassa Rambla.

[Font imatge: FGC]