FGC i el transport públic metropolità amplien horaris el cap de setmana fins a la 1 de la matinada

Aquest dissabte 22 i diumenge 23 de maig l’oferta nocturna del servei ferroviari de transport públic amplia els seus horaris fins a la 1 de la matinada. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) allargarà el servei de trens una hora més a les línies metropolitanes de Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia aquest cap de setmana. D’aquesta manera, hi haurà trens fins a la 1 de la matinada, tant dissabte 22 com diumenge 23, que és festiu a Barcelona i altres municipis de l’àrea metropolitana, d’acord amb els requeriments de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, que ha coordinat els horaris amb tots els operadors.

Així, l’oferta de transport públic s’adapta a la decisió sobtada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’allargar l’horari de la restauració fins a les 12 de la nit. Així ho ha decidit l’Autoritat del Transport Metropolità, ATM, a instàncies de les administracions consorciades i els principals operadors de transport públic. El servei de divendres 21 es manté fins a mitjanit. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, TSJC, ha decidit aquest dijous allargar l’horari d’obertura de bars i restaurants fins a mitjanit.

La decisió modifica la resolució de les autoritats sanitàries vigent des del dia 9 de maig i que estava previst de revisar a partir de dilluns vinent. En coherència, l’ATM havia decidit mantenir per a línies de metro (TMB), línies urbanes de FGC i línies de TRAM el mateix règim horari: tancament a les 12 de la nit, és a dir, fins una hora després de l’hora de tancament de la restauració, les instal·lacions culturals i esportives i altres activitats de lleure. Amb aquesta modificació inesperada per part del TSJC, les administracions consorciades a l’ATM han donat instruccions perquè l’oferta de transport públic s’adapti a la determinació judicial.

No obstant això, no és possible alterar l’oferta de manera instantània sinó que cal adequar les programacions existents, la qual cosa requereix temps. En aquest sentit, en un comunicat, TMB, FGC i TRAM treballen perquè el tancament dels seus serveis també s’allarguin una hora i aquest es produeixi a la 1 de la matinada mantenint així l’hora de diferència respecte del tancament de les activitats. L’ATM reitera així el seu compromís per a la prestació d’un bon servei a la ciutadania havent d’assumir decisions alienes al transport.