FGC i Renfe registren la meitat de viatgers que el setembre de l’any passat

Aquesta és la primera setmana, des de l’inici de la pandèmia, que centres de treball, escoles i universitats tornen a funcionar al mateix temps. Això ja es va començar a notar a principis de setembre a la ciutat, on el trànsit rodat ha recuperat una densitat que feia mesos que no es veia. El transport públic és un altre dels indicadors dels pols ciutadà. Les xifres diuen que encara funciona a mig gas.

Les estacions de Terrassa dels Ferrocarrils de la Generalitat han registrat, en el que portem de mes, un 41,2% menys de demanda que en el mateix període de l’any passat. Mentre els primers quinze dies de setembre del 2019 es van comptabilitzar 168,498 viatges, en aquest setembre de coronavirus la xifra s’ha quedat en 99.034. L’estació que segueix registrant més viatgers és Terrassa Rambla, amb 37.147, lluny, però, dels 62.435 de l’any passat. Aquesta caiguda de la demanda del 40% es repeteix a totes les estacions de Ferrocarrils de la ciutat.

  font: FGC                        

A Renfe les xifres són similars, i també hi ha menys viatgers que agafin el tren. El 15 de setembre la línia R4 va registrar 222.171 clients, un 44,34% menys que el mateix dia de l’any passat. Això sí, la demanda respecte la setmana passada ha crescut un 20%.