FGC presenta el primer dels 15 nous trens que permetran aplicar el servei per freqüència

Ja ha arribat el primer dels 15 nous trens que permetran incrementar la freqüència de pas ferroviari de la línia del Vallès. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat aquest dijous el Centre Operatiu de Rubí per presentar aquest nou model d’última generació. Es tracta d’un comboi amb una capacitat total de 775 persones. Disposa de dos espais multifuncionals per a persones amb mobilitat reduïda, a més de connexió USB a cadascun dels 196 seients, entre moltes altres prestacions.

Ara, la nova unitat se sotmetrà a un període de proves d’entre 4 i 6 mesos. Després està previst que la resta de trens arribin, de forma esglaonada fins la primavera o l’estiu de l’any que ve, Serà llavors quan es podrà començar a aplicar el nou sistema, amb l’increment de les freqüències. Amb l’arribada d’aquestes noves unitats, des de Terrassa sortirà un tren cada 5 minuts en les hores punta i cada 10 minuts en les hores vall. D’aquesta manera, s’aplicarà el servei per freqüència, cosa que permetrà que els usuaris no hagin d’estar pendents de les hores de sortida.

Damià Calvet també ha recordat que aquesta és una actuació iniciada en el seu dia per l’aleshores conseller Josep Rull. La compra dels 15 nous trens, valorada en uns 100 milions d’euros, permetrà ampliar la flota de ferrocarrils a la Línia del Vallès fins les 61 unitats. A més, l’operació servirà per generar uns 200 nous llocs de treball.