FGC recupera el servei fins a les 2 de la matinada els divendres i dissabtes

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) recupera a partir de demà el servei fins a les 2 de la matinada els divendres i dissabtes de tot l’any. D’aquesta manera, la companyia oferirà altre cop el 100% de les freqüències, alterades els darreres mesos per efecte de la pandèmia. A més, els Centre d’Atenció al Client (CAC) així com l’Oficina de confecció de carnets de pensionista reobriran al públic a partir del pròxim dilluns, 6 de juliol.

L’única línia que encara quedarà alterada serà l’L7, en aquest cas com a conseqüència de les obres d’ampliació i millora de l’estació de Pl. Catalunya.

S’obren els centres d’atenció al client

Aquest dilluns, 6 de juliol, els CAC i l’Oficina de confecció de carnets de pensionista, tancats al públic des del dia 16 de març seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, tornen a obrir portes amb el seu horari habitual: el CAC de Plaça Catalunya ho farà de 8 h a 20 h; el de Pl. Espanya, de 9 h a 14 h i de 16 h a 18:30 h, i l’oficina (situada al carrer d’Avenir, 6, de Barcelona) de 9.15 h a 16.15 h, de dilluns a divendres. En tots els casos, les zones d’atenció al client estaran equipades amb pantalla/mampara protectora i hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic a disposició dels clients.

Aquests centres atendran els clients per a la realització dels tràmits habituals però no per resoldre cap consulta relacionada amb les compensacions dels títols no utilitzats durant el confinament. Per a aquests casos cal trucar al telèfon que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’Àrea de Barcelona ha habilitat: 93 120 53 30. Més informació a compensacions.atm.cat.

Dimecres ha estat el primer dia en què es podien compensar aquests títols, a les màquines validadores d’FGC es van realitzar gairebé 2.000 compensacions de T-usual, T-jove i T-70/90 per a famílies monoparentals i nombroses.

Dispositiu especial per la selectivitat

També la setmana vinent, FGC prepara un dispositiu especial entre els dies 7 i 10 de juliol, per a facilitar la mobilitat a tots els estudiants que s’han de desplaçar als respectius centres i realitzar les proves de la selectivitat i que consisteix en orientar-los i facilitar-los l’adquisició del títol de transport més adient en cada cas, especialment el bitllet d’anada i de tornada. A més, a l’estació d’Universitat Autònoma es realitzaran reforços d’agents d’atenció al client per poder atendre l’increment de mobilitat que es preveu.