FGC reduirà a 5 minuts la freqüència de trens entre Terrassa i Barcelona

Durant el 2018 la línia del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat va superar els 64 milions de passatgers el què representa un nou rècord de la línia. Això és un 3,4 per cent més respecte del 2017, i un augment del 17 per cent respecte els darrers cinc anys. Aquest any passat, l’empresa de transport també ha aconseguit un rècord en la puntualitat dels trens arribant al 99,52 per cent.

Durant l’any que ve Ferrocarrils té previst posar en marxa quinze nous trens a la línia del Vallès amb l’objectiu d’augmentar la freqüència de pas que entre Terrassa i Barcelona serà de 5 minuts durant tot el dia, 2 minuts i mig entre Sant Cugat i la capital. Segons l’informe anual presentat aquest dijous, Ferrocarrils de la Generalitat se situa en segona posició com la companyia amb un percentatge de puntualitat més elevat i la segona en creixement de la demana.

Això comparat amb 14 operadors de 13 ciutats d’arreu del món. Segons els seus responsables una de les causes d’aquesta millora és per la inversió que des de fa dos anys puja a uns cent milions d’euros anuals en manteniment i infraestructures. Amb aquestes xifres l’empresa de transport preveu arribar als 90 milions d’usuaris a la comarca, una dada que faria repensar la capacitat de la xarxa de cara el 2022, i que podria passar per la construcció d’un nou túnel per sota Collserola.

En la presentació del balanç Ferrocarrils de la Generalitat també ha apuntat les millores introduïdes en la línia Llobregat-Anoia i la connexió d’aquesta amb la del Vallès de cara al 2025. Pel què fa al transport de mercaderies, sobretot des de les mines de Súria i Sallent i fins el Port de Barcelona, Ferrocarrils calcula que s’han tret més de 29.000 camions de la carretera, i 21.000 camions menys de la ruta entre el Port i la Seat de Martorell.