FGC renova infraestructures i inicia el 2018 amb millores en el manteniment al Metro del Vallès

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) comença l’any 2018 complint amb els terminis establerts per a la finalització de dues de les principals actuacions de manteniment i renovació de les seves infraestructures a la línia Barcelona-Vallès.

La primera d’elles a Pl. Catalunya – Sarrià, on s’ha dut a terme  la substitució de la catenària flexible per una de rígida entre les estacions de Pl. Catalunya i Sarrià. L’actuació permetrà incrementar la fiabilitat del servei ferroviari d’FGC en un tram on en hora punta hi circula un tren cada 112 segons. La inversió ha estat d’1.000.000€.

La segona actuació s’ha fet a Peu del Funicular, on s’ha renovat de forma integral el balast,  les travesses i el carril del túnel 4 entre les estacions de Peu del Funicular i Baixador de Vallvidrera. Això farà incrementar el confort del usuaris durant els seus trajectes. A més, també s’han iniciat els treballs per actuar en el revestiment de les voltes de l’estació per corregir i resoldre patologies existents. La inversió ha estat de 3.500.000€.

La particularitat d’aquestes obres és que s’han desenvolupat en horari nocturn i, per tant, tot i la seva magnitud, no han suposat cap tall de servei que afectés els usuaris. Això ha comportat que el ritme de feina l’adequat i s’hagi desenvolupat entre el pas de l’últim tren de la nit i el primer de l’endemà. Aquestes actuacions s’emmarquen dins la política de manteniment d’actius i renovació dels diferents equipaments, instal·lacions i infraestructures que duu a terme FGC per poder seguir donant un servei de qualitat als seus usuaris.