Ficosa tanca cinc importants contractes de sistemes de gestió de bateria per al mercat xinès

Ficosa, amb seu a Viladecavalls, ha tancat cinc importants contractes de sistemes de gestió de bateria (BMS) per al mercat xinès. Aquestes comandes, que han estat realitzades per dos fabricants d’automòbils de primer nivell, estan valorades en més de 200 milions d’euros i aniran destinades a vehicles elèctrics i híbrids endollables.

En paraules de Jaume Prat, director de la unitat de negoci Electromobility Systems de Ficosa: “Aquests contractes suposen una important fita per Ficosa amb la qual ampliem el nostre portafoli de productes a la Xina i consolidem la gran expansió tecnològica de la companyia en l’àmbit de l’electromobilitat. A més de reafirmar la nostra posició com a líders en sistemes de gestió de bateria, aquestes comandes reforcen el nostre expertise com integradors de sistemes ja que lliurarem el sistema complet incloent la unitat de control electrònic (ECU) i els dispositius d’alta tensió (HVPD) “.

Els sistemes de gestió de bateria de Ficosa permeten a l’usuari dotar de la seguretat necessària i controlar en tot moment l’estat de càrrega de la bateria, així com el seu estat de salut. El software, hardware i mecànica d’aquestes comandes estan sent desenvolupades al Centre Tecnològic de Viladecavalls mentre la producció, que s’iniciarà al 2019, es durà a terme al Centre Tècnic de Taicang (Xina).

Prat destaca: “El Centre Tecnològic de Viladecavalls s’ha consolidat com el hub global de la companyia en sistemes d’electromobilitat, així com en solucions de connectivitat i ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Així mateix, amb aquests projectes reforcem la sòlida posició de la companyia a la Xina, en un mercat clau per Ficosa on, a més de a Taicang, comptem amb presencia a Chonging i Shenyang amb el principal propòsit d’estar a prop dels clients i poder oferir-los un millor servei”.

Amb aquestes comandes Ficosa reafirma el seu lideratge en l’àmbit de l’electromobilitat, en el que desenvolupa solucions software i hardware per a vehicles híbrids, elèctrics i d’hidrogen.

Jaume Prat, director de la unitat de negoci Electromobility Systems de Ficosa