Cuina Recooperem Scaled

El projecte Recooperem arribarà als hospitals

El Consell Comarcal del Vallès Occidental portarà a terme el projecte “Reduint el Malbaratament Alimentari als hospitals; Reinventant l’entrega dels aliments”. Aquest projecte ha estat aprovat en el marc de la convocatòria de subvencions per a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització de residus municipals que promou l’Agència de Residus de Catalunya amb fons de l’Agència de Residus de Catalunya. Es rebran prop de 50.000 euros per a portar-lo a terme entre aquest any i el 2024.

El projecte té com a finalitat promoure la sostenibilitat alimentària i prevenció del malbaratament alimentari mitjançant un conjunt d’actuacions que amplien i complementen l’abast de les iniciatives ja consolidades a la comarca com el Recooperem: d’aprofitament d’excedents alimentaris a les escoles (menjadors escolars) per la seva posterior redistribució, a través dels bancs d’aliments i el Mercat Circular d’aprofitament de la fruita i verdura al mercat comarcal Mercavallès.

El projecte contempla, entre les actuacions més destacables, la promoció de pràctiques de reducció del malbaratament alimentari amb les empreses de restauració col·lectiva especialment en els hospitals. D’aquesta manera es vol consolidar l’expansió del projecte més enllà de l’àmbit escolar, incidint en grans empreses i en espais que compten amb menjadors col·lectius. De fet, aquest any ja s’han incorporat dues empreses al projecte, una a Castellar del Vallès i una altra a Palau-solità i Plegamans, que han contribuït a augmentar els àpats aprofitats i distribuïts a la comarca.

També preveu la realització de proves pilot de redistribució dels aliments i la realització de tallers didàctics i pràctics sobre aprofitament alimentari adreçats a joves i famílies de les escoles, així com també a la ciutadania en general que vulgui portar a la pràctica mesures d’estalvi i protecció del medi ambient.