Finsa Job Group 2

Finsa, Hannun i Twistechnology, Premis Cambra a la Internacionalització, Sostenibilitat i Innovació

Les empreses Finsa – JOB Group – Filtros Industriales SL (Terrassa), Hannun SA (Matadepera), i Frimal Trading SL – Twistechnology (Terrassa) han estat les companyies guanyadores dels Premis Cambra 2023 en els categories a la Internacionalització, Sostenibilitat i Innovació, respectivament. Aquests distincions  es lliuraran el dia 27 d’abril.

Pel que fa a la categoria a la Millor Start-up, els tres projectes finalistes són Clarity Stethoscope SL, que treballa per a la utilitat dels mòbils com a estetoscopi mèdic; Kreios Space SL, de disseny de satèl·lits amb un sistema de propulsió elèctric autònom i sostenible per a les òrbites terrestres baixes; i Invite Tech SL, que desenvolupa una aplicació per afavorir la sociabilitat. El projecte guanyador en aquesta categoria es triarà, in situ, per votació telemàtica dels assistents a l’acte d’entrega dels premis de la tarda al Teatre Principal.

Pròximament, es donarà a conèixer el Premi Cambra a la Trajectòria Empresarial.

En aquesta ocasió, el lliurament dels Premis Cambra 2023,  es desenvoluparà al llarg de tota la jornada en dos escenaris: a partir de les 09.00, a la seu de la Cambra de Terrassa, transformada en Cambra Business & Working, i al Teatre Principal, a partir de les 19.30 h.

A la convocatòria d’aquests guardons de la Cambra de Comerç de Terrassa hi han participat un total de 32 candidatures.

Finsa-JOB Group, Premi Cambra a la Internacionalització
La firma terrassenca Finsa-JOB Group – Filtros Industriales SL, creada l’any 1978 amb l’empenta de l’empresari Joaquim Badrinas, està dedicada a la fabricació de teixits tècnics per a filtració industrial. Actualment, la companyia, amb una plantilla de 56 persones, exporta a més de 65 països. L’activitat exportadora suposa ara mateix per a l’empresa terrassenca el 72% del negoci. Del volum exportador actual, el 52% és fora de la UE.

L’experiència i coneixement en filtració han fet possible a Finsa – JOB Group accedir a nous mercats i nous clients arreu del món; sobretot en països on el sector de la filtració experimentava un creixement notable, com, per exemple, en el sector de la mineria.

De la companyia destaca la capacitat d’establir partners en els països de destí amb la capacitat de desenvolupar la confecció de les teles, amb teixit filtrant proveït per Finsa-JOB Group. D’aquesta manera i progressivament, Finsa ha anat creant una col·laboració positiva que ha propiciat l’expansió de la companyia. Aquest procés es va consolidar notòriament amb la integració al grup suec JOB GROUP. Ara com ara, Finsa disposa de quatre establiments a l’exterior situats a Suècia, Estònia, Regne Unit i Finlàndia.

Hannun SA, Premi Cambra a la Sostenibilitat
La firma Hannun SA, creada l’any 2017, és la primera empresa espanyola a disposar de la certificació BCorp* del sector del moble a Europa. Els materials que es fan servir a Hannun no contaminen i són reciclables: fustes d’origen sostenible certificat o recuperades, vernissos sense tòxics i tèxtils de fibres naturals. Enguany, i per tercer any consecutiu, Hannun han obtingut el distintiu Calculo y Reduzco, segell que atorga l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic.

Hannun, cotitzada al BME Grouwth, compta amb una col·lecció de mobles de fusta recuperada que dóna resposta a la demanda de mobles sense necessitat de recórrer a la tala d’arbres. També disposa d’una col·lecció de mobiliari que conté plàstic reciclat extret del mar Mediterrani i tenen en marxa el “Reuse market”, on es comercialitzen productes utilitzats com a models publicitaris, participat en fires o programes de TV i que han patit lleugers inconvenients durant el transport i que es tornen a posar en circulació perquè tinguin una segona vida.

Les aportacions innovadores i la gran demanda dels seus productes, situen Hannun com l’única companyia digital espanyola amb una àmplia visió de la sostenibilitat mediambiental i la cura de les persones. Aquest fet es reflecteix tant en els materials naturals i reutilitzats emprats com en el procés de fabricació artesanal. Des de la companyia destaquen també que, com que és una empresa nativa digital, Hannun ofereix teletreball i horari flexible. “Això permet la conciliació familiar, el gaudi d’oci i compromís pel treballador”.

La certificació *BCorp acredita que l’empresa se cenyeix al compliment dels estàndards més elevats quant a impacte social i ambiental, transparència pública i responsabilitat legal i que el seu propòsit empresarial transcendeix la finalitat econòmica.

Frimal Trading SL- Twistechnology, Premi Cambra a la Innovació
La firma terrassenca Frimal Trading SL – Twistechnology, constituïda l’any 2009, està dedicada al disseny, fabricació i comercialització de maquinària tèxtil i compta amb 30 llocs de treball directes. Com explica la mateixa companyia, la seva política d’innovació consisteix a “qüestionar-ho tot, busquem l’origen del perquè succeeixen les coses i intentem millorar-lo”.

De la trajectòria innovadora de Twistechnology destaca Spinhole, un projecte revolucionari, que ha transformat la filatura d’anelle monobalo. La innovació consisteix a treballar en múltiples balons en equilibri i no amb un de sol. D’aquesta manera, és possible produir, com a mínim, un 15% més i amb un estalvi energètic d’un 5 %. Actualment, l’empresa ha iniciat la comercialització d’aquest producte a l’Índia i Bangladesh. Segons Twistechnology “si totes les màquines del món que ara mateix fabriquen fil ho fessin amb la tecnologia SPINHOLE, es deixarien d’emetre uns 4.000.000 de tones de CO2 a l’atmosfera”. Ara com cara, la companyia explota més de 20 patents mundials, en un mercat on Twistechnology té màquines instal·lades en més de 65 països dels cinc continents. Es tracta de maquinària d’alta tecnologia i els països on més introduïda es troba són Alemanya i els EUA.

La firma terrassenca col·labora amb projectes de reciclat de fibra de carboni amb el Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) i empreses del sector de l’aeronàutica. També comercialitza maquinària a empreses franceses i dels EUA per fabricar turbines d’avions, entre altres peces.

Finsa Job Group 2