Floreix el Banc de Llavors del Vallès Occidental

El patrimoni agroalimentari i gastronòmic és part de la identitat vallesana. Històricament el Vallès Occidental ha estat un territori agrícola, malgrat que la gran industrialització de la comarca al s. XX va suposar la desaparició de bona part del patrimoni agrícola i la disminució del sector de la pagesia.

Tot i això, encara queden una bona mostra de varietats locals a la comarca, moltes de les quals s’apleguen al catàleg presentat pel Consell Comarcal, on s’hi troben recollides varietats de vinya, d’horta, de fruiterar i d’olivera, així com algunes curiositats sobre la cultura agrària local.

I amb la voluntat de recuperar aquestes varietats agrícoles pròpies de les nostres terres, el futur Banc de Llavors del Vallès Occidental comença a prendre forma. Per aquesta raó el Consell Comarcal i l’Institut de Jardineria i Agricultura Les Garberes de Castellar han presentat aquest dimarts el conveni de col·laboració que consolida la iniciativa per difondre el valor patrimonial i gastronòmic vallesanes.

El Consell Comarcal doncs, posa a disposició de l’entitat educativa recursos per a la cura, conservació, reproducció i distribució d’aquestes mostres vegetals i l’Institut de Jardineria i Agricultura les Garberes actuarà com a seu del Banc de Llavors del Vallès Occidental procurant la conservació, multiplicació i distribució sense fins lucratius del material.