Foment del Treball expulsa la Cecot de la confederació catalana

La Junta Directiva de Foment del Treball ha votat aquest dilluns a favor de la suspensió de la condició de soci de la patronal CECOT.
Després d’un intens debat el president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, ha proposat que els membres de la junta votessin sobre la suspensió de CECOT només durant el temps que li resta com a president de la institució fins als últims mesos del 2018.

La suspensió de soci de CECOT ha estat votada a favor per 26 representants, amb 12 vots en contra i 8 abstencions. La propera Assemblea de Foment ha de ratificar aquest acord. Els motius de la suspensió de CECOT com a soci de Foment es refereixen a qüestions d’àmbit territorial, de competències geogràfiques i d’invasió de les funcions de Foment.

El desenllaç té lloc quan es compleix un mes des que Foment va obrir un expedient a la patronal vallesana, acusant-la d’extralimitar-se en els seus àmbits d’actuació i de vulnerar les normes de funcionament de la confederació en l‘àmbit territorial.

De fet, complint els terminis establerts, la passada setmana, Cecot va presentar les al·legacions per respondre Foment. Un document que, segons les declaracions fetes previament per Antoni Abad, insistiria en la bona voluntat i en la unitat, prioritzant el creixement econòmic i lluitant per la competència empresarial i de país, evitant la desafecció i sense distraccions.