Formatges artesans “made in Terrassa” gràcies a una campanya de micromecenatge

El Pau Garcia és un ramader de 32 anys nascut a Matadepera. Gran amant de la natura, des de ben petit ha crescut envoltat d’animals, al bell mig del Parc de Sant Llorenç del Munt. L’Emma Viñas, per la seva part, va néixer fa 37 anys en un entorn urbà, entre els carrers d’una ciutat com Barcelona. Ella, però, sempre havia tingut clar que de gran volia ser grangera. Tots dos formen una parella que viu amb els seus 3 fills a Can Bogunyà del Mas, una masia amb més de 400 anys d’història, situada al nord de Terrassa. A més de compartir aquest projecte de vida, junts també van emprendre, ara fa 8 anys, un camí ple d’il·lusió batejat amb el nom del Turó de les 9 cabres.

Ara, la parella ha promogut una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami. Tot plegat per poder disposar d’un obrador amb cambra frigorífica on elaborar i deixar madurar els seus propis formatges. L’objectiu ha estat assolit amb només 40 dies han recaptat més de 6.000 euros, després de rebre aportacions de 133 col·laboradors. D’aquesta manera, la producció de formatges podria arrencar abans d’acabar l’any.

A part dels productes làctics, del Turó de les 9 cabres també se’n desprèn carn de xai i cabrit ecològica, distribuïda a cooperatives de proximitat. A més a més, les pastures d’aquests ramats, formats per mig miler d’animals, ajuden a l’equilibri mediambiental i serveixen per netejar els boscos de la zona de Matadepera, Rellinars i Terrassa Nord.