Fórmules per conciliar la vida familiar i laboral quan encara no han començat les extraescolars

La conciliació de la vida familiar i laboral és pràcticament una utopia en la nostra societat. Si el pare i/o la mare treballen i els fills o filles són petits i van a l’escola, moltes vegades s’han de fer equilibris per compaginar les dues coses, sobretot durant els períodes de vacances.

Però quan arriba setembre i comencen les classes el problema se soluciona a mitges perquè les extraescolars no comencen fins a l’octubre. Per això els pares i mares s’han hagut d’organitzar.

L’Eina Cooperativa és una entitat sense ànim de lucre de Terrassa que ofereix, a aquestes associacions de famílies i als centres educatius, solucions. Per exemple, del 12 al 30 de setembre ofereix a l’Escola Bisbat Egara una proposta anomenada “casalets”, de dos quarts de 5 de la tarda fins a les 5 o les 6.

Aquesta entitat també cobreix altres franges horàries en aquesta escola: matiners (per acollir els nens abans de l’obertura de portes del centre), esplais fora del període lectiu i les extraescolars “oficials”.

L’Eina Cooperativa està present a una desena d’escoles de primària i un centre d’educació especial de Terrassa. I a la comarca, també (Rubí, Sant Cugat, Vacarisses i Barberà, per exemple).