Premi Biter 2022 Per A Francesc Mauri

Francesc Mauri rep el ‘Premi BiTer 2022′

L’associació BiciTerrassa Club (BiTer) ha concedit el seu guardó anual Premi BiTer 2022 a Francesc Mauri i Domènech, meteoròleg i presentador de televisió. Així han volgut reconèixer la seva tasca de divulgació en la defensa del medi ambient i la mobilitat sostenible.

La presidenta del BiTer, Ariadna Garriga ha destacat la importància de fer pedagogia per part de les persones que es troben a primera línia de l’esfera mediàtica.  I que contribueixin doncs, afegeix a  per aquest tan necessari canvi d’hàbits en la mobilitat per unes ciutats més amables.

L’acte d’entrega ha tingut lloc a la plaça Nova, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, després de la Pedalada popular, en la que han participat unes 300 persones.

BiTer es va proposar l’any 2020 posar en marxa la concessió del Premi BiTer. Es tracta d’un reconeixement favor de la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport i la mobilitat sostenible.Els dos premis anteriors van recaure, l’any 2020 a Francesc Suárez Fernández, fundador del Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES. A més l’any 1991 i impulsor de nombroses iniciatives per promoure l’ús urbà i quotidià de la bicicleta a Terrassa durant els anys 90. I l’any 2021 a la Policia Municipal de Terrassa per la seva constant col·laboració en promoure la bicicleta com a mitjà de transport. Destaquen iniciatives com ara el circuit d’educació viària, la formació de Guies Ciclistes, el protocol d’assetjament a ciclistes, la nova ordenança de mobilitat i l’acompanyament a totes les pedalades populars.