Fred Soyez i Adrian Lock, renovats amb les seleccions espanyoles d’hoquei herba fins a Tòquio 2021

La Federació Espanyola d’Hoquei (RFEH) ha fet públic aquest dimecres que renoven els seleccionadors espanyols masculí i femení d’hoquei herba, Fred Soyez i Adrian Lock respectivament, fins a la celebració dels Jocs Olímpics de Tòquio de l’any 2021. El president de la federació, el català Santi Deó, ha assenyalat que “era la decisió més lògica i la confiança cap a ells segueix intacte, després d’haver-nos classificat per a la cita olímpica”.

Lock es va fer càrrec de les RedSticks al gener de 2013. Després de portar el combinat estatal sub-21 a la plata continental, l’entrenador anglès ha portat les regnes del primer equip amb una trajectòria exitosa, que l’ha permès escalar posicions en el rànquing internacional. Sota les seves ordres la selecció femenina va penjar-se la medalla de bronze al Campionat del Món de 2018 i, més recentment, també va acabar tercer a Europeu d’Anvers. Així mateix va guanyar la World League Round 2 i les Hockey Series de 2019. A més Lock va retornar les RedSticks als Jocs Olímpics, els de Rio de Janeiro 2016, després de perdre’s la cita de Londres, obtenint diploma olímpic.

Soyez, per la seva banda, va aterrar a la selecció espanyola masculina a l’estiu de 2014. Sota les ordres del tècnic francès, els RedSticks van fer un gran paper als Jocs Olímpics de Rio, quedant eliminats als quarts de final per la vigent campiona olímpica, Argentina. Posteriorment l’accés a les semifinals de la ronda 2 de la World League els classificava per al Campionat del Món de 2018. El seu major èxit amb el combinat estatal, però, arribaria el passat estiu amb la medalla de plata al Campionat d’Europa d’Anvers.

Fred Soyez, seleccionador espanyol masculí

Adrian Lock, seleccionador espanyol femení