‘Free Pablito’, la cançó protesta de La Queency

Mai com fins ara la música protesta havia pogut ser tan immediata. Pocs dies després de les primeres concentracions per l’empresonament de Pablo Hasel, l’artista terrassenca de música urbana, La Queency, ja publicava una cançó de denúncia i de suport a les manifestacions, ‘Free Pablito‘.

Unes manifestacions que tenen un rerefons més ampli que el de reivindicar la llibertat d’expressió. “Al final és un cúmul de coses. Estem allà també pel Valtonyc, per la llibertat d’expressió, per la insurgència. Si no ens manifestéssim, sí que seria un problema“, reflexiona la jove terrassenca.

Molts d’aquests joves que han sortit al carrer senten fustració i incomprensió. Van créixer amb la crisi del 2008 i ara viuen una pandèmia amb l’atur juvenil pels núvols i els lloguers desorbitats. La Queency ha acabat la carrera de sociologia però ara està sense feina i amb poques perspectives laborals. “Sempre m’han dit que haig d’estudiar, anar a la universitat… ho han idealitzat moltíssim. I ara em trobo que si no faig un màster, que val molts calés, no podré treballar de sociòloga“, explica.

La Queency, el nom artístic de Francina Gorina, va començar a publicar temes fa dos anys, prenent com a referents més immediats Bad Gyal i La Zowi.

Properament La Queency publicarà una ‘mix tape’ de cinc cançons que vindrà acompanyada de nous videoclips i, potser també, de format físic.