Front comú contra el fons d’inversió Azora i l’abús en els lloguers

Front comú de representants municipals i diversos grups parlamentaris en suport dels més de 250 afectats per la pujada abusiva dels preus de lloguer del fons d’inversió Azora, entre ells, 36 famílies de Terrassa. El Sindicat de Llogateres de Catalunya reclama de manera urgent regular els preus del lloguer com ja es fa en d’altres països. Ho ha fet aquest matí en un acte davant el Parlament.

Sota el lema «No ens faran fora» i «Stop pujades abusives» veïns dels 5 municipis afectats, entre ells Terrassa, s’han unit per mostrar el seu rebuig contra les pràctiques abusives del fons d’inversió Azora. Lamenten que es neguin a negociar col·lectivament i denuncien les amenaces rebudes en els burofax que el fons immobiliari està fent arribar en les darreres setmanes a tot el veïnat. Els exigeixen que retirin les pancartes, i si no ho fan, diuen, els amenacen amb cancel·lar de manera immediata els contracte de lloguer; un contracte, la renovació del qual passaria per l’augment de més del 80% del preu. És a dir: gairebé 2mil euros al mes. Els veïns però no tenen por i asseguren que ni retiraran les pancartes ni marxaran de casa seva sense asseure’s a negociar.

Els afectats han rebut aquest dijous el suport de polítics, entre ells el tinent d’alcalde de Drets Socials de l’Ajuntament de Terrassa, Noel Duque. De fet, el ple Municipal de divendres debatrà una moció a favor de la regulació dels lloguers. Les accions reivindicatives continuaran. La més immediata, una manifestació el diumenge 1 de març a les 11 del matí a la Plaça de la Vila de Badalona.