Front comú de la Generalitat, les Diputacions i entitats municipalistes per defensar les persones vulnerables davant d’Endesa

La Generalitat, les quatre Diputacions, representants de l’Àrea Metropolitana i de les dues entitats municipalistes fan front comú per defensar les famílies en situació de vulnerabilitat davant l’amenaça d’Endesa de tallar la llum a qui no hagi pagat el rebut.

El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani, ha afirmat que s’ha constituït una taula de treball permanent, exigeix a la subministradora que retiri les amenaces perquè la llei de pobresa energètica impedeix els talls  i proposa elaborar convenis on consti el percentatge què paga cada part, administració i empresa.

L’Aliança Contra la Pobresa Energètica insisteix en què el cent per cent del deute l’ha de pagar la companyia elèctrica.

Endesa va enviar una carta a principis d’agost a uns 250 ajuntaments catalans, entre ells el de Terrassa. Els proposava pagar a mitges el deute acumulat dels clients vulnerables i si no, començaria a tallar el subministrament l’1 d’octubre.

A la nostra ciutat, són 838 famílies que tenen un deute de gairebé un milió d’euros. L’Ajuntament hauria de pagar uns 500.000 euros. A tot Catalunya, la factura s’enfila fins als 21 milions d’euros.

Davant d’aquesta missiva, Terrassa va proposar a mitjans d’agost una cimera del món local per preparar una resposta conjunta. Aquesta reunió se celebrà el dia 5 i ja hi ha confirmada la presència de desenes de municipis.

La Diputació també ha convocat una altra reunió un dia abans, el 4 de setembre.