Front comú de les entitats veïnals per exigir unes rieres netes i segures

La Comissio de Rieres i Torrents de Terrassa ha organitzat un acte reivindicatiu per denunciar el mal estat de les rieres de la ciutat. Integrada per 21 entitats veïnals, la Comissió vol expressar la seva preocupació i fer més visible el problema a través d’una acció col·lectiva. Durant el matí d’aquest dissabte, han penjat una vintena de pancartes en la majoria dels ponts que travessen tant la Riera del Palau com la de Les Arenes. Sota el lema: “8 milions en impostos, exigim unes rieres netes i segures”, l’agrupació reclama d’aquesta manera que l’Ajuntament assumeixi la seva responsabilitat destinant una major partida en els pressupostos municipals.

Des de la Comissió també lamenten que a dia d’avui encara no hagin estat convocats per constituir la Taula de les Rieres, una mesura aprovada en el ple de juny del 2017. La suma d’entitats veïnals es mostra convençuda que amb la força de tots acabaran trobant solucions.

Amb els fatídics fets del 1962 encara a la retina, el col·lectiu exigeix amb cert neguit una millora en les tasques de neteja i condicionament de les rieres, les quals, tot i les actuacions periòdiques, no deixen d’acumular restes de brossa i vegetació. Fa poques setmanes, una sentència del Tribunal Superior de Justícia atorgava la responsabilitat de mantenir les rieres en perfecte estat de conservació a l’Ajuntament, i no a l’ACA. En aquest sentit, la Comissió demana no perdre més temps amb accions judicials i posar fil a l’agulla.