Front comú entre famílies i centres de Terrassa per la millora de l’ensenyament públic

Trobada entre la Pepeta i una delegació de direccions i claustres de les escoles públiques de Terrassa. La Pepeta és la plataforma que aplega les associacions de familiars d’alumnes dels centres públics de la ciutat. Segons la Pepeta, la reunió va ser “un primer pas cap a un front comú gairebé inèdit i molt necessari davant de  l’emergència educativa viscuda a Terrassa i arreu de Catalunya”.

La mateixa entitat assegura que la trobada va servir per “compartir neguits i plantejar estratègies per afrontar el començament del curs vinent i la mancança general de recursos a l’educació pública”. En concret, totes dues parts apunten com a urgent la necessitat de més professionals: docents, tècnics d’integració social, educadors socials, tècnics d’educació infantil, vetlladors, equips d’atenció psicopedagògica… A més, també recorden reivindicacions històriques i encara desateses com que el Govern destini el 6% del PIB a Educació i que la gestió del temps de migdia, menjadors inclosos, sigui 100% pública.

La reunió, celebrada dilluns de la setmana passada, es repetirà al mes de setembre. En aquest cas, l’objectiu serà valorar l’inici d’un curs que començarà més d’hora de l’habitual, el 5 de setembre. Tant les famílies com els centres egarencs s’han mostrat descontents per la manera unilateral com el Departament d’Educació ha planificat aquest avançament.