Fulla Blanca

‘Fulla Blanca’ arriba al Teatre Alegria després de la seva estrena al Festival Temporada Alta

En aquesta coproducció del Temporada Alta i del Festival IF (IV Biennal de Teatre Visual i de Figueres), una fulla blanca és el punt de partida de la recerca de dues intèrprets que aposten per un llenguatge subtil i poètic. S’emmirallen en el món vegetal com a referent, que es converteix en una metàfora carregada de significat i d’històries. Un espectacle que convida a qüestionar-nos la jerarquia que ha imposat l’espècie humana sobre la resta d’espècies, tant animals com vegetals.

‘Fulla blanca’ es podrà veure el diumenge 7 de novembre a les sis de la tarda al Teatre Alegria de Terrassa.

Marina Baixas, última representant d’una nissaga d’artistes artesanals que han fet del teatre visual un art per a tots els públics, i Júlia Mata, escultora i investigadora musical, s’han reunit per crear un espectacle poètic sobre la comunió de tots els éssers vius que comparteixen el planeta Terra. Entre aquests éssers, també les plantes que ens donen la vida.

Investigant les propostes del pintor, director d’escena i titellaire català Joan Baixas, creen un espai que utilitza el paper com a material escènic i sonor. A través de la poesia de Maria Mercè Marçal, d’històries reals viscudes, i dels pensaments de Stefano Mancuso, es construeix una trama on la fulla blanca n’és la protagonista i es transforma de diverses maneres, tot conversant amb el públic i creant un univers on humà i natura es reconeixen com a iguals.