Lliurament dels diplomes del 23è Curs de català per a persones nouvingudes

Aquest dimecres, Teresa Garcia Balasch, directora del Centre per a la Normalització Lingüística (CNL) de Terrassa-Rubí, i Marià Galí, president de la Fundació Mina Aigües de Terrassa, han lliurat els diplomes a les persones nouvingudes que han finalitzat el 23è curs de català.

Teresa Garcia Balasch ha obert l’acte recordant la important col·laboració entre la Fundació Mina  amb el CNL, que es remunta a l’any 2006, i que ha facilitat l’aprenentatge del català a prop de 510 persones nouvingudes. També ha agraït a la Fundació haver fet possible aquesta activitat durant aquests dotze anys, gràcies, en part, als 64.474 euros que l’organització ha destinat a l’organització de cursos en català.

Durant l’acte també s’han projectat dos vídeos “175 anys d’història” i “Què hi ha darrera l’aixeta?” que han donat pas a la conferència de Marià Galí, President de Mina, Aigües de Terrassa, que ha fet un exhaustiu repàs del que ha significat la Mina per a Terrassa. L’explicació s’ha remuntat a la constitució de l’empresa i, també ha fet referència a altres esforços com la construcció del Pantà de la Xuriguera i de la resta del sistema subterrani de minats d’aproximadament 14 km, així com la importància dels recursos hídrics locals, en aquest moment de prealerta per sequera.

La seva intervenció ha finalitzat amb la captació de l’aigua del riu Llobregat i la conducció cap a Terrassa, el 1943, que va solucionar la manca endèmica d’aquest recurs que històricament patia la ciutat.