Funerària de Terrassa ofereix un servei per ajudar a superar el dol d’una mort en temps de Covid

La pèrdua d’un ésser estimat en l’actual època de pandèmia està associada en molts casos a un complicat procés de dol. El fet de no poder-se acomiadar de la manera fins ara habitual genera una sèrie de neguits i emocions difícils de gestionar. És en aquests casos quan esdevé més important que mai l’ajuda psicològica i, en aquest aspecte, la Funerària de Terrassa ofereix, des de fa més de 20 anys, un servei d’acompanyament i atenció al dol.

El servei també s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies, eliminant les sessions de teràpia grupal o realitzant gairebé la meitat dels acompanyaments per via telefònica. En la majoria de casos la principal dificultat recau en acceptar la mort de la persona estimada, tot i el xoc de no poder-la acompanyar durant els últims dies de la seva vida.

Actualment la Funerària de Terrassa atén entre un i dos casos de mort per covid cada dia. En aquestes situacions, es pot fer vetlla, respectant -això sí- les reunions de 6 persones com a màxim. La família, però, s’ha d’acomiadar del difunt tancat en tot moment dins del fèretre, sense poder-lo veure per últim cop.