Funerària de Terrassa projecta construir una nova ossera pel Cementiri Municipal

Un nou projecte preveu construir una nova ossera pel Cementiri Municipal, ja que l’actual s’acosta al límit de la seva capacitat. L’empresa municipal, Funerària de Terrassa, calcula licitar i executar les obres durant el 2019.

L’actual ossera data del 1996 i té una capacitat de 200 m³. La nova, que s’ubicarà a tocar de l’actual, tindrà gairebé el doble de capacitat i incorporarà passeres interiors per facilitar la feina dels operaris. També inclourà a la coberta una zona enjardinada amb obertures tapades amb pedra natural, des d’on s’acabarà d’omplir l’ossera quan des de les passeres interiors no sigui possible.

Mentre es redacta el projecte d’execució, ja està enllestit el projecte de rehabilitació del Temple Multiconfesional i les obres es duran a terme aquest any. En els últims mesos s’havien detectat petites filtracions d’aigua de pluja a la coberta que feien necessària una intervenció de reparació, repintat i impermeabilització.

A banda de les obres al temple, Funerària de Terrassa també ha apostat per una altra actuació per a rehabilitar 17 blocs de nínxols. Aquests treballs van començar el 2014 amb la rehabilitació de dos blocs. Amb les actuacions programades fins al 2019 està previst que 49 dels 53 blocs de nínxols d’una planta es rehabilitin, fet que ha suposat una inversió total de prop de 800.000 euros. Els 17 blocs d’enguany, que sumen més de 5.900 nínxols, s’afegiran als 16 blocs rehabilitats fins ara.

Amb aquestes actuacions, l’empresa municipal vol garantir el manteniment i millora del complex funerari.