Funerària engega la 19a edició del cicle ‘El cinema i la mort’ cada dimarts d’abril

Funerària de Terrassa torna a organitzar enguany el cicle ‘El cinema i la mort’, amb quatre pel·lícules que es podran veure al llarg del proper mes al Cinema Catalunya. Les projeccions tindran lloc tots els dimarts d’abril en sessió doble, amb projeccions a les 16.30 i a les 19.00 h.

Les entrades per a totes les sessions es vendran a dos euros i la recaptació de tot el cicle es destinarà íntegrament al Centre de Distribució Social d’Aliments El Rebost.

Aquesta és la 19a edició del cicle que Funerària de Terrassa ofereix des de l’any 2003 amb l’objectiu d’ajudar a normalitzar l’acceptació i el tractament de la mort i apropar a un tema que, culturalment, és sovint encara tabú en la societat.

El llargmetratge que inaugurarà el cicle el 4 d’abril serà ‘La memoria del agua‘, de Matías Bize. El film narra la història de com l’Amanda i el Javier lluiten per gestionar emocionalment la pèrdua del seu fill de quatre anys. La pel·lícula reflexiona sobre les dificultats de les parelles en l’elaboració d’un dol especialment difícil com és el d’un infant.

El dimarts 11 d’abril hi ha prevista la projecció de ‘Silent night’, de Camille Griffin. La pel·lícula tracta de com la humanitat fa front a l’arribada de la fi del món, mentre el Nell, el Simon i els seus familiars i amics més propers intenten fingir normalitat i celebrar el Nadal en una idíl·lica casa de camp.

Pel dimarts dia 18, s’ha programat la projecció de ‘Cerca de ti’, de Uberto Pasolini. El film tracta d’en John, un pare de 34 anys diagnosticat amb una malaltia terminal que decideix invertir el temps que li queda abans de morir a trobar una família que adopti el Michael, el seu fill de quatre anys.

Com a tancament, Funerària ha programat ‘El padre’, de Florian Zeller, el dia 25 d’abril: la ment de l’Anthony, de vuitanta anys, es va deteriorant, i tant ell com la seva filla, l’Anne, han de fer front a les situacions que l’avanç de la demència provoca tant en la relació com en les seves vides.