Funerària i Museu de Terrassa exposen «Cementiri i jardí» durant el pont de Tots Sants

«Cementiri i jardí». Aquest és el nom que duu l’exposició d’enguany ubicada a l’entrada del cementiri municipal que ha estat organitzada per la Funerària de Terrassa i documentada pel Museu de Terrassa.

Des del 17 d’octubre, i fins el dia de Tots Sants, aquesta reflexió sobre l’evolució i la transcendència del Cementiri com a espai de memòria col·lectiva ha estat a l’abast de tothom.

Una exposició gratuïta que, com a novetat, aquest any no ha estat a la carpa dels anys anteriors, sinó que el Cementiri Municipal ha estrenat aquest espai polivalent que es mantindrà de manera fixa i permetrà fer diversitat d’actes.

L’exposició consta de 9 panells informatius que expliquen com el cementiri s’ha anat adaptant al transcurs de la història de la ciutat com amb els casos d’un memorial construït en motiu de les riuades del 62, l’adaptació a les noves opcions de comiat que es demanden, la creació de l’Espai de Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal o un espai de record de les víctimes de la Covid 19.

Tot i els canvis i el compromís d’adaptació als nous temps, l’espai sempre ha volgut respectar el concepte de cementiri jardí ideat per Melcior Viñals que, a dia d’avui, és un referent per d’altres cementiris.