Funerària incorpora a la seva flota dos nous cotxes funeraris

L’empresa municipal Funerària de Terrassa ha adquirit dos nous cotxes funeraris, seguint el seu projecte de renovació de la flota. Els nous vehicles, que es faran servir principalment per trasllats fora de Catalunya, són de motor de combustió per poder garantir l’autonomia en trajectes llargs.

Es tracta de dos Mercedes d’un nou model, caracteritzat per una major alçada de la cabina on es transporta el fèretre. Ambdós incorporen una plataforma extraïble i elevador interior que facilita la càrrega i descàrrega del fèretre, i també estan preparats per al trasllat d’urnes. La inversió ha estat de 150.000 euros.

La renovació de vehicles de Funerària va començar a mitjans del 2016 amb l’inici de la tramitació. El 2017 van entrar en servei els dos vehicles elèctrics que es fan servir dins el complex funerari i per trasllats dins la comarca. Durant aquest any també hi ha prevista l’adquisició d’un nou furgó de recollida, amb noves prestacions i que comportarà una inversió de 40.000 euros.

Un cop acabada la renovació, la flota de Funerària quedarà formada per dos furgons de recollida, quatre cotxes funeraris de combustió, dos elèctrics, un tercer també elèctric per a l’acompanyament a les famílies durant les cerimònies al complex funerari i tres híbrids. Així, la meitat de la flota seran vehicles totalment o parcialment elèctrics.