Fupar rep el premi Territoris Solidaris BBVA pel seu projecte “Millora la teva parla”

Fupar ha estat guardonada novament per BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) a través del programa ‘Territoris Solidaris’, que té per objectiu donar suport a diferents projectes socials triats pels empleats d’aquesta entitat bancària a Catalunya.

En aquesta sisena edició, Fupar ha estat una de les 31 entitats guardonades amb el seu projecte “Millora la teva parla”, destinat a obtenir material per ajudar a les persones amb dificultats en la parla, la comunicació i el llenguatge que presenten necessitats de comunicació alternativa i augmentativa. Amb aquest projecte, Fupar busca continuar millorant la qualitat de vida i fomentar la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual que formen part del Centre Ocupacional de l’entitat, a través de l’aplicació de metodologies i teràpies innovadores centrades en una atenció integral a la persona. En concret, servirà per adquirir nous materials adreçats a les persones que presenten necessitats de comunicació de l’entitat, així com per realitzar formacions especialitzades en el nou ús del material multisensorial i en el disseny de programes d’intervenció, tant individualitzada com en grups.

Els resultats esperats són la millora de les competències comunicatives, lingüístiques i audiovisuals, concretament en l’àmbit de l’expressió i comprensió oral. Les persones que es beneficiaran d’aquest programa -es calcula que aproximadament un 17% de les persones del Centre Ocupacional presenten dificultats en la parla- milloraran en la iniciativa comunicativa, en la transmissió i comprensió de missatges orals, i en l’expressió del llenguatge, millorant així l’entonació, volum, ritme i gesticulació.

Els premis Territoris Solidaris BBVA, que se celebren anualment, reconeixen projectes i iniciatives lúdiques, socials o esportives dirigides a col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social. Membres representants de Fupar van recollir el premi durant l’acte d’entrega celebrat el dia 5 de febrer a Barcelona.