Gairebé 2.000 terrassencs ja han rebut les dues dosis de la vacuna contra la covid-19

Prop de 2.000 terrassencs i terrassenques ja han rebut les dues dosis de la vacuna contra la covid-19. Concretament són 1.920 els habitants de la ciutat que en les últimes 3 setmanes han completat el procés de vacunació. En aquest apartat, l’increment durant el cap de setmana ha estat considerable, amb un total de 1.430 vacunes injectades. Un augment que respon, sobretot, a la segona fase de vacunació del personal sanitari. D’altra banda, però, la manca de vacunes es fa evident amb el fet que, entre divendres i dilluns, només 131 persones han rebut la primera de les dues dosis.

Amb tot, la situació epidemiològica de la ciutat es manté estable i tots els indicadors semblen demostrar que el pic màxim de la tercera onada ja ha passat. El risc de contagi s’ha reduït en 110 punts durant el cap de setmana i actualment és de 477. També va a la baixa la velocitat de transmissió, la Rt, que és ara de 0,93, fet que suposa el nivell més baix des de cap d’any.

Pel que fa a la xifra de contagiats, aquest cap de setmana s’han detectat a Terrassa 195 nous positius i ja són 14.731 les persones que han estat estat infectades des del principi de la pandèmia. Els hospitals mantenen uns registres molt semblants als de divendres, amb un descens progressiu dels malalts ingressats a la UCI i a planta. A dia d’avui són 181 els pacients de covid hospitalitzats en algun dels dos centres sanitaris terrassencs, gairebé 20 menys que ara fa una setmana.