Gairebé tants contagis en l’últim mes com durant la resta de la pandèmia

Durant l’últim mes la xifra de contagis acumulats a Terrassa s’ha vist pràcticament duplicada. Fins al passat 27 de desembre, a la ciutat s’hi havien produït poc més de 33.000 infeccions. A dia d’avui, aquest balanç s’ha incrementat un 90% i ja són 63.305 els terrassencs i les terrassenques que han passat la covid. D’entre tots aquests habitants del municipi, n’hi ha 616 que han acabat perdent la vida; dels quals 8 han mort durant aquesta setmana.

Tot i disminuir lleugerament, el risc de rebrot segueix sent elevadíssim a Terrassa. Actualment aquest índex és de 8.254 punts, mentre que la velocitat de reproducció del virus ha baixat a 1,13.

També segueixen molt altes les xifres d’hospitalitzacions a la ciutat, amb nivells que no s’assolien des de fa gairebé un any. Entre Mútua i el Consorci Sanitari atenen en aquests moments 179 pacients amb coronavirus. D’aquests, n’hi ha 12 de greus a la UCI i 6 que es troben a la Unitat de Semicrítics.

D’altra banda, pel què fa a les escoles, segons les dades del portal traça covid, a Terrassa hi ha actualment 3.547 persones confinades, entre alumnes i personal docent. La xifra ha baixat respecte al balanç de la setmana passada, quan n’hi havien més de 5.000.