Gairebé tot el personal essencial prefereix rebre la segona dosi també amb Astrazeneca

Oxford Astrazeneca o Pfizer Biontech? És la pregunta que es fa aquests dies al personal essencial que es presenta als centres de vacunació per rebre la segona dosi. Tots van rebre la primera d’Astrazeneca i ara han de triar pel seu compte. El govern aconsella escollir el vaccí de Pfizer mentre que l’Organització Mundial de la Salut i l’Agència Europea del Medicament opten pel de la britànica Oxford.

El centre cívic Montserrat Roig ha estat designat com a centre de subministrament de la segona dosi al personal essencial. Es preveu que des que des de dijous passat i fins el 8 de juny vacunin prop de 12.000 persones. En menys d’una setmana ja en porten 4.700 i sorprenentment només 130, un 3 per cent, han preferit canviar a Pfizer. Els que opten per Atrazeneca, gairebé tots, han de signar un consentiment especial. A alguns no els ha agradat haver de prendre ells la decisió.

La gran majoria de persones que van al punt de vacunació ja tenen clar si es volen posar Pfizer o Astrazeneca.

El personal essencial pot rebre la segona dosi de la vacuna fins dimarts que ve al Centre Cívic Montserrat Roig. Si el ritme segueix així la setmana del 14 ja s’obrirà la vacunació a la població d’entre 40 i 49 anys.