Gàmbia i Perú en la Tercera Mostra de Jocs al carrer

Aquesta setmana l’espai del Vapor Ventalló acull la Tercera Mostra de Jocs al Carrer. Un espai lúdic amb jocs i activitats per als més petits que fomenten el joc tradicional i la relació intergeneracional a través de diferents propostes d’entreteniment. Cada dia i fins divendres, una de les entitats participants organitza els jocs de societat i tauler, jocs gegants o d’altres jocs de cucanya tradicionals, dansats i musicats. Diàriament la jornada s’acaba amb l’espai de narració oral, a partir de tres quarts de vuit del vespre.

Una de els novetats d’aquesta edició és la participació de dues entitats de Gàmbia i el Perú. L’espai acull una sèrie de jocs de taula i d’altres relacionats amb l’aigua o el moviment, on l’habilitat i la punteria són més importants. L’Associació terrassenca de Jocs al carrer, Vadejoc vinculada als Amics de les Arts i al Centre Excursionista, Tocajoc i l’Associació Cultural pel foment de la narració oral Vet Aquí Que, organitzen la mostra que està oberta fins divendres de 5 a 8 del vespre.

A banda de Prodis, aquesta any també hi col•laboren tres esplais de la ciutat. Paralel•lament la sala d’exposicions d’Amics de les Arts va inaugurar dissabte la mostra “Objectes de joc a l’Univers de Joan Amades”. Un recull del conegut folclorista de mitjans del segle passat, autor del Costumari Català. L’exposició que es podrà veure els pròxims quinze dies, és una auca d’Amades, amb 48 vinyetes, cada una de les quals correspon amb un dels jocs exposats.