Garantint l’accés a la sanitat de les persones amb discapacitat intel·lectual

Les persones amb discapacitat intel•lectual tenen pitjor salut i envelleixen abans que la resta de la població. Els estudis científics així ho determinen (informe POMONA-Espanya). I és que aquestes persones van poc al metge i, quan ho fan, tenen dificultats per explicar la seva situació i no sempre reben una atenció prou correcta.

Per això, Fupar i Prodis, amb el suport de l’Ajuntament, la Federació Dincat-Plena Inclusió, han organitzat la segona edició del cicle de xerrades “Quan estic malalt, escolta’m”, per tal de garantir el dret a l’accés a la sanitat d’aquest col•lectiu.

Les persones amb discapacitat intel•lectual expliquen de primera mà com els hi agradaria ser atesos quan es dirigeixen a un centre de salut.

Les xerrades inclouen la difusió de materials divulgatius elaborats per Dincat com ara un decàleg amb consells pràctics per millorar l’atenció sanitària.

Les sessions estan dirigides a professionals sanitaris i personal administratiu i d’atenció al públic dels cinc centres de salut de Mútua Terrassa.

La primera edició del cicle de xerrades es va fer l’any passat als set centres d’atenció primària del Consorci Sanitari de Terrassa.