Gascón i Marí tornen cap a Catalunya després que s’hagi ajornat el Mundial de Natació Adaptada

El Campionat del Món de Natació Adaptada, que s’havia de celebrar a Ciutat de Mèxic entre el 30 de setembre i el 6 d’octubre, queda ajornat. Així ho ha decidit el Comitè Paralímpic Internacional, després del devastador terratrèmol que ha patit aquest dimarts la capital mexicana i altres estats propers.

Els nedadors del CN Terrassa Sarai Gascón i José Antonio Marí, que ja es trobaven a la seu del campionat des d’aquest dilluns per aclimatar-se a l’alçada, tornen aquest mateix dimecres cap a Catalunya. Ho faran acompanyats del seu tècnic, Miguel Vázquez, en el que havia de ser la seva darrera competició com a màxim responsable de la secció del club egarenc

En el comunicat del Comitè Paralímpic Internacional s’assenyala que la decisió ha estat presa després de dur-se a terme una avaluació de la situació juntament amb el Comitè Organitzador i el Govern de la Ciutat de Mèxic. Malgrat que els danys a la seu del Mundial són menors, s’ha de procedir a una revisió estructural total. Sí han estat afectats alguns dels hotels que havien d’allotjar els esportistes i també infraestructures relacionades amb el campionat.

El president del Comitè Paralímpic Internacional, Andrew Parsons, ha declarat que, una vegada s’hagi fet balanç de les conseqüències d’aquesta tragèdia, s’avaluarà si Ciutat de Mèxic pot tornar a reorganitzar el Mundial o si es busquen altres alternatives.