Gavino Balata, guanyador del XXXII premi Ferran Canyameres de novel·la

Òmnium Cultural ha entregat els seus 6 premis literaris dins de la Nit del Misteri.

El premi principal, el Ferran Canyameres de novel·la, que ha arribat a la seva 32a edició, se l’ha endut Gavino Balata i Regan, de l’Alguer, amb l’obra “Soldats Abandonats”. És el guardó de novel·la d’intriga més antic del país en el seu gènere i amb la dotació més alta, de 5,500 €, juntament amb la publicació del llibre.

El terrassenc Jordi Torrents Reynés ha sigut premiat amb el III premi de teatre Àngels Poch, amb l’obra “Prefereixo que m’ho expliquis”.

El premi Ferran Canyameres de narracions curtes, en la seva 35a edició, s’ha atorgat a Jordi Ortiz Casas, de Barcelona, per l’obra “Un préstec, dos préstecs, tres préstecs”.

Amb la voluntat d’acostar aquest gènere als més joves, en la Nit del Misteri també es lliuren dos guardons adreçats als escolars. El 29è premi Maria Rovira de narracions curtes per a alumnes d’ensenyament secundari ha recaigut en la categoria de 1r i 2n d’ESO a Marcos Ávila Pérez de l’Escola Andersen de Terrassa per l’obra “El cas”. En la categoria de 3r i 4t d’ESO el premi ha estat per Maria Garcia Sarrión, també l’Escola Andersen, per l’obra “El cop definitiu”. I el premi per a la categoria de batxillerat i CFGM se l’ha endut Nara Mejías Urpina de l’institut Montserrat Roig de Terrassa per l’obra “Ella o jo”.

Pel que fa al 22è premi M. Montserrat Oller de narracions curtes per a alumnes de Primària, el premi al nivell de 5è ha estat per Valentina Casas Muñoz de l’escola Montcau – La Mola de Matadepera per l’obra “L’excursió a la muntanya” i el premi al nivell de 6è se l’ha endut Jassmin Aater de l’Escola Andersen de Terrassa per l’obra “Quin misteri!”.

Durant la Nit del Misteri des de l’any 2003, s’entrega també el premi de poesia Enric Gal. En la seva 19a edició, l’ha guanyat José Luis García Herrera d’Abrera, amb el poemari “La llum d’una veu interior”.

Finalment, des del 2017 i amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa també s’entrega el premi d’il·lustració al disseny de la portada del llibre recull de les obres premiades a la Nit del Misteri i que enguany s’ha emportat Marta Rodríguez Palau.

 

Nit Del Misteri 2 Nit Del Misteri 1