Gemma Miralda retrata els pastors d’altura del Pirineu i prepara una mostra i un llibre

Al llarg de 5 anys, la fotògrafa terrassenca Gemma Miralda ha desenvolupat el seu darrer projecte que ara presenta. Ha buscat pastors d’altura, aquells que treballen al Pirineu català i aragonès als estius i en soledat, portant ramats de milers d’ovelles per paisatges agrestes. Ha titulat aquesta feina The Sacred and de Real (Allò sagrat i allò real) perquè volia contraposar la vulnerabilitat de l’ésser humà i dels animals al costat de la força de la naturalesa.

Durant els dos primers estius, Miralda va contactar amb els pastors, una quinzena, i els va retratar. Els tres estius posteriors va completar la feina amb paisatges i detalls. Amb aquestes imatges, Miralda exposarà al març a la Sala Muncunill i també prepara un foto llibre. La mostra comptarà amb una quarantena de fotografies en gran format. L’obra impresa tindrà un altre relat adaptat a aquest suport.

Per tirar endavant les dues coses, Miralda té en marxa una campanya de micromecenatge a Verkami. Hi ha temps per participar fins al 12 de desembre. Ja té registrats més de 94 col·laboradors i ha aconseguit recaptar gairebé 4.000 euros però en falten 1.000 més per cobrir el cost de la producció del llibre. Aquí en teniu l’enllaç:

https://www.verkami.com/locale/ca/projects/27940-the-sacred-and-the-real