Generalitat i Ajuntament acorden projectar Terrassa a l’exterior

El Departament d’Acció Exterior de la Generalitat i l’Ajuntament de Terrassa han acordat col•laborar per a la projecció internacional de la ciutat. La candidatura de la Seu d’Ègara com a Patrimoni Mundial de la UNESCO, el Mundial d’Hockey Femení el 2022 i la projecció del Parc Audiovisual de Catalunya com a centre de producció de referència al sud d’Europa, són tres dels projectes que s’han abordat en una reunió a Barcelona, entre el Conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch i el Tinent d’Alcalde de Projecció de la Ciutat, Isaac Albert.

A la trobada també s’ha parlat de la incidència positiva de les iniciatives terrassenques en la imatge de Catalunya al món. Per al futur, també s’ha acordat establir noves línies de col•laboració entre l’Ajuntament i el Departament. Albert ha posat en valor la tasca desenvolupada per Terrassa per visibilitzar el paper de les ciutats intermitges per a la concreció de temes estratègics i el compromís de la ciutat en els objectius globals de desenvolupament sostenible. El regidor ha posat el Parc Audiovisual o el Mundial d’Hockey com dos exemples de projectes que representen Catalunya al món.

Desde la Generalitat s’ha valorat la tasca positiva de Terrassa i s’han acordat reunions de treball per a la promoció internacional de la ciutat en àmbits com l’audiovisual, la innovació o el suport a la candidatura de la Seu d’Ègara com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. I aprofitar tota aquesta tasca feta des de Terrassa per potenciar el paper de les ciutats intermitges per aconseguir els objectius del desenvolupament global. A la reunió també hi ha assistit la secretària d’Acció Exterior, Mireia Borrell, el cap de Serveis Internacionals de l’Ajuntament, Joan Chicón que ha recordat el paper terrassenc en xarxes internacionals com l’Eurocities o les Ciutats i Governs Locals Units, la CGLU.