Gerardo Pisarello presenta a la Coral Els Amics el seu assaig contra la monarquia borbònica: «Dejar de ser súbditos»

El primer secretari de la Mesa del Congrés dels Diputats, Gerardo Pisarello, ha visitat Terrassa aquest dilluns a la tarda per presentar el seu últim llibre, «Dejar de ser súbditos. El fin de la restauración borbónica». L’assaig, publicat per l’editorial Akal, qüestiona el sentit d’una monarquia hereditària en l’època actual i contextualitza la dinastia borbònica retrocedint fins a la restauració de Ferran VII i comparant-la amb altres corones com ara la britànica. Tot i això, el fet que ha portat Pisarello a escriure el llibre és ben recent: el reconeixement dels tripijocs del rei Joan Carles per part del seu fill, l’actual rei Felip VI, just després de l’entrada en vigor de l’estat de l’alarma per la pandèmia.

La presentació del llibre ha tingut lloc a la Coral Els Amics, una entitat d’orígens republicans, com ha recordat Pisarello. Però els qui volien escoltar l’autor de «Dejar de ser súbditos» han hagut d’esperar-se ben bé una hora des del principi de l’acte: primer ha intervingut la responsable d’Organització de Catalunya en Comú, Agnès Petit, i després el professor d’història Enric Cama.

Aquesta ha estat la primera activitat organitzada per Terrassa en Comú des que la formació va quedar fora de l’Ajuntament a les últimes eleccions municipals, al maig de 2019.