Golejada d’Espanya davant Rússia a la Lliga Mundial de waterpolo amb un clar accent terrassenc

La selecció espanyola femenina de waterpolo, amb les jugadores del CN Terrassa Paula Leitón, Bea Ortiz, Pili Peña, Paula Camus i Martina Cardona, ha derrotat aquest dijous Rússia per 9 a 17 en el primer partit de la bombolla de la fase europea de la Lliga Mundial que s’està celebrant a Budapest.

El combinat estatal, rejovenit amb la presència de set waterpolistes nascudes a partir de l’any 2000, ha ofert una lliçó de maduresa i ha sentenciat amb un parcial final espectacular d’1 a 6. Rússia s’ha avançat amb un 2 a 0, però la resposta de la selecció de Miki Oca ha estat immediata. Ha encadenat un parcial d’1 a 4, amb dues dianes de Bea Ortiz, una de la debutant Elena Ruiz i una altra de Judith Forca (3-4). En el segon quart, Espanya ha mantingut la línia ascendent i ha aconseguit eixamplar el marge fins als tres gols al descans (6-9).

A la represa, les de Miki Oca han conservat la renda gràcies a una gran defensa, mentre que els darrers vuit minuts han esdevingut un festival ofensiu que s’ha concretat amb un parcial demolidor d’1 a 6. Les jugadores del CN Terrassa Bea Ortiz i Paula Leitón han contribuït en el triomf amb quatre i dos gols, respectivament.