Govern i oposició debaten els pressupostos en una comissió extraordinària abans del ple

L’oposició retreu a l’Equip de Govern la poca transparència i falta de cooperació en el tractament de dades del projecte de pressupostos per al 2021.  Aquest dijous, en una Comissió Extraordinària de Serveis Generals i Govern Obert, s’han tractat els pressupostos desglosats per les principals àrees de l’Ajuntament. Una reunió demanada per tots els partits, on l’oposició ha tractat amb més detall els principals números de cada tinença d’alcaldia.

El Govern admet que en el pressupost per a l’any que ve es deixen d’ingressar uns 6,5 milions d’euros, però alhora l’Ajuntament tindrà més liquiditat quant arribi el superhàbit alliberat per l’Estat d’uns 8,5 milions d’euros. Uns diners que compensaran les mancances de l’actual projecte de pressupostos. Unes xifres que sigui com sigui també hauran de pasar pel Ple.

L’oposició per la seva banda es queixa que els números de què disposa i les comparatives amb anys anteriors no corresponen a la realitat, i això dificulta molt les aportacions que es puguin fer des dels partits fora del Govern. L’Equip de Govern manté les prioritats del mandat en un projecte de pressupostos que té en compte la Covid i el qual qualifica de sostenible, realista i ambiciós. Mentrestant l’oposició reclama més informació i participació en les grans xifres de ciutat.