Govern i sindicats estudien la implantació de les 35 hores setmanals al hòlding municipal

Els sindicats majoritaris i el govern de l’Estat han signat aquest octubre la millora de les condicions laborals dels treballadors públics. L’Acord Marc per a una Administració del Segle XXI preveu una pujada salarial del 9,5% en els propers exercicis per compensar la inflació. Aquest 2022 ja s’aplica el primer increment de l’1,5% .

Però l’acord també inclou altres qüestions subjectes a estudi. Així per exemple, es recupera la jubilació parcial anticipada que es va derogar amb les retallades del 2012 i s’eliminen els obstacles per negociar la jornada laboral de 35 hores setmanals. A l’Ajuntament de Terrassa aquestes dues qüestions estan en estudi.

El tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert, ha anunciat que durant el primer trimestre de 2023 s’avaluarà l’impacte econòmic i també l’efecte que tindria sobre els serveis que presta l’administració local a la ciutadania la jornada de 35 hores setmanals. També recorda que cada departament o servei és diferent i té les seves necessitats i que primer s’ha d’aprovar el pressupost municipal del proper exercici.

Els sindicats recorden que es tracta de recuperar drets que es van perdre amb l’anterior crisi i que les 35 hores setmanals no vol dir fer la mateixa feina en menys temps sinó que han de servir per contractar més gent i rejovenir la plantilla.

Actualment la majoria de la plantilla municipal treballa 37,5 hores setmanals. Però hi ha col·lectius com Policia, Egarvia o Foment que arriben a les 40. Els agents municipals ja han anunciat que reclamaran al ple de novembre la reducció de la jornada.

Albert afegeix que el capítol 1 (el de personal) supera el 50% del pressupost municipal i que el moment és complicat econòmicament però també diu que la voluntat és implementar la jornada de 35 hores.