Gran ambient a La Rambla per gaudir d’una nova edició dels Tres Tombs

Prop d’un centenar de cavalls, acompanyats pels seus genets i carruatges, han desfilat aquest diumenge pels carres de Terrassa en una nova edició dels Tres Tombs. L’activitat, que s’ha desenvolupat sense incidències, ha reunit a participants procedents d’arreu de Catalunya. Abans de la sortida, també hi havia qui assenyalava que aquesta tradició presenta cada cop menys participació. Tot i així, des de l’organització destacaven el caràcter festiu i tradicional de la jornada.

La comitiva ha arrencat puntual, a les 12 del migdia, des del barri de Can Boada del Pi en direcció a La Rambla. La principal artèria de la ciutat s’ha omplert d’un públic encuriosit per veure com transcorria la desfilada dels cavalls. Tot i que el nombre de cavalls i carruatges ha estat inferior respecte a altres anys, l’ambient a La Rambla no ha defallit i terrassencs i terrassenques, petits i grans, han gaudit d’aquesta rua dels Tres Tombs.

L’edició d’enguany arriba poc després de la polèmica generada per la mort d’un cavall, a principis d’any, durant la cavalcada de Reis. En aquest sentit, l’organització ha volgut treure ferro a l’assumpte manifestant la seva estima pels animals.

Un total de 95 municipis formen part de la Federació Catalana dels Tres Tombs i cada setmana, durant els primers 4 mesos de l’any, mitja dotzena de poblacions celebren aquesta festa.