Gran presència d’exalumnes de l’ESCAC al Festival de Màlaga

Gran presència d’exalumnes de l’ESCAC al 26è Festival de Màlaga

L’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) celebra la massiva presència de graduats i graduades dins dels participants en la 26a edició del Festival de Màlaga. Aquest certamen és un dels més destacats del panorama del cinema espanyol.

Entre les 20 pel·lícules que competeixen en la secció oficial de llargmetratges, tres són d’exalumnes d’aquesta casa d’estudis. Estan participant per guanyar la Biznaga de Oro, el màxim premi del Festival. Es tracta de 20.000 especies de abejas, d’Estibaliz Urresola; Els encantats d’Elena Trapé i Miguel Ibáñez i El fantástico caso del Golem de Juan González i Fernando Martínez.

El film Los buenos modales de Marta Díaz serà presentat en Málaga Premiere com part de la selecció oficial, encara que sense competir.

Hi han set curtmetratges nominats en la secció oficial. Aquestes produccions de ficció participen de la competició: Provocadora, d’Èlia Lorente; Hormak de Mikel Uralde; Tormenta de Verano, de Laura García Alonso; Cánidos, d’Antonio Galarzo; Cuerdas, d’Estibaliz Urresola i Anticlímax, de Néstor López i Óscar Romero. El documental Canta una doncella de Max Torres també competeix.

Així mateix, està nominada la sèrie Selftape, autoficció creada por les germanes Mireia i Joana Vilapuig, dirigida per l’exalumna Bárbara Farré.

Aquestes 12 nominacions es sumen a les nombroses que les graduades de l’ESCAC ja han assolit a altres prestigiosos premis, com els Gaudí, els Goya i la Berlinale.