Gratuïtat de piscines i busos per als grups de risc per a combatre l’onada de calor

L’onada de calor i la sequera han fet que el perill d’incendi al Vallès Occidental sigui extrem. Per aquest motiu s’ha activat el Pla Alfa al nivell 3 a la comarca, fet que restringeix l’accés al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Restriccions Incendis

Aquest divendres, a primera hora del matí, ja hi havia els cartells d’informació pertinents als accessos al parc, així com cintes que barren el pas dels vehicles en les zones habituals d’aparcament. Davant d’aquesta situació de perill i les restriccions de mobilitat, es demana a la ciutadania extremar les precaucions, mantenir-se informats de l’evolució de les condicions climàtiques i restringir les sortides als espais naturals. Si s’observa foc o fum, cal trucar al telèfon d’incidències 112.

Restriccions Incendis 2

L’Ajuntament de Terrassa, per la seva banda, també ha restringit l’accés a l’anella verda, una mesura que aquest divendres al matí ha agafat per sorpresa a gent que hi feia esport o passejava el gos.

D’altra banda, per ajudar a passar millor les altes temperatures, l’ajuntament ha decretat la gratuïtat de les piscines municipals de Vallparadís i La Maurina per als col·lectius de risc: persones majors de 65 anys, amb capacitats diverses, nadons i menors de 7 anys acompanyats d’una persona adulta. Aquesta mesura, que serà efectiva a partir de demà dissabte, oferirà entrada gratuïta presencial en horari de 10.30 a 13 h i de 15.30 a 18 h, respectant l’aforament del recinte, mentre duri l’alerta. Finalment s’ofereix accés gratuït als busos per als més grans de 65 anys entre les 12h i les 18h.


Les prohibicions de fer foc o tirar petards prop de zones boscoses també podria afectar als actes d’algunes de les set festes majors de barri que hi ha previstes aquest cap de setmana.

Aquestes restriccions s’allargaran, almenys, fins dilluns. L’onada de calor, amb valors que faran pujar la temperatura a Terrassa per sobre dels 35 graus, sembla que persistirà encara uns quants dies més i que la setmana que també l’haurem d’aguantar.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha activat aquesta tarda el Pla d’Emergència Municipal per Risc d’Incendis Forestals i Risc d’Onada de Calor, en alerta, atenent l’avís de la Direcció General de Protecció de la Generalitat de Catalunya sobre l’activació del Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT), en fase d’alerta, i l’activació per part dels Agents Rurals de la situació de Pla Alfa 3 per risc extrem al municipi.

L’Ajuntament ha publicat un plànol dels refugis climàtics i difusors d’aigua que hi ha arreu de la ciutat i que compten amb zones de confort on resguardar-se davant la calor extrema, en cas d’haver de sortir al carrer. Es tracta de 20 parcs i 10 difusors distribuïts per tots els districtes de la ciutat. El plànol també contempla tres equipaments municipals, la Biblioteca Central de Terrassa, la Bd3 i la Bd6, com a punts d’acollida on la ciutadania pot resguardar-se, davant les altes temperatures. Per a demà dissabte, a més, s’amplien els horaris dels centres cívics amb climatització, amb horaris d’obertura de tarda.