Grau i Freixes signen el llibre de referència del món geganter

El pati de la Biblioteca Central ha estat l’escenari aquest dijous de la presentació del llibre «Gegants. Sis-cents anys de festa i tradició». Editat per Farell, el llibre ha estat escrit per dos «gegants» experts de llarga trajectòria en el món de la cultura popular: el terrassenc Jan Grau i el solsoní Carles Freixes. El pròleg és a càrrec de l’exconseller Lluís Puig.

A l’acte de presentació, sota la serena mirada que donen els 172 anys d’existència de la Pepona i el Robesa, de l’estudi s’ha destacat l’anàlisi en profunditat i de forma amena que fa del món geganter. La primera referència documentada d’un gegant és del 1424, al segle XV, a la festa del Corpus de Barcelona. Entre d’altres curiositats el llibre tracta l’ofici de les cases de lloguer dels gegants.

«Gegants. Sis-cents anys de festa i tradició» ens permet entrar en els seus orígens, el simbolisme, els personatges, el material de què estan fets o la música que els acompanya. Amb imatges inèdites i des d’una visió internacional, el llibre ofereix una imatge completa d’aquests personatges que els dies de festa sempre ballen per places i carrers.

Llibre GegantsGegants 2

Gegants 3Gegants 4

Gegants 5