Grups reduïts i mantenir les distàncies, consells per celebrar la nit de Sant Joan

L’Ajuntament recomana celebrar la nit de Sant Joan en grups reduïts, amb la familia o amics, i amb precaució, mantenint les distàncies i seguint les indicacions del Procicat per evitar contagis. Aquest any amb la millora de les dades epidemiològiques i la campanya de vacunació, es tornen a permetre les fogueres, amb autorització municipal, sempre que s’evitin aglomeracions i respectant les mesures per contenir la Covid-19.

Per això es recomana grups d’un màxim de 10 persones i es recorda que no està permès menjar o beure fora dels espais habilitats i que no es pot fumar a la via pública si no es respecte una distància interpersonal de dos metres.

D’altra banda aquest any també es tancarà el Parc de Sant Jordi, a partir de les 9 de dimecres 23 de juny, com a mesura preventiva per evitar qualsevol alarma d’incendi i preservar el caràcter històric del jardí i de la Masia Freixa.

Pel què fa a la venda de petards, l’Ajuntament ha autoritzat fins a 21 punts de venda. D’aquests, vuit són establiments i comerços que tenen permís municipal per comercialitzar productes pirotècnics. El consistori també ha autoritzat l’obertura de 13 casetes de venda de material pirotècnic per aquest Sant Joan, instal·lacions implantades en la via pública amb motiu de la revetlla.

En aquest cas també es recomana evitar aglomeracions en la compra i seguir les mesures d’higiène i protecció. Per evitar accidents es recomana l’ús de mascaretes de cotó, millor que les quirúrgiques i apartar del foc materials inflamables com el gel hidroalcohòlic. Pel què fa als petards es recorda l’ús responsable, evitar guardar material pirotècnic a les butxaquers i no posar petards dins de recipients.

Per fer una foguera caldrà comptar amb el permís del propietari del terreny on es vulgui cremar i s’haurà de comunicar a l’Ajuntament per tal que doni el corresponent permís. Les fogueres es podran encendre a partir de les 10 i podran romandre enceses fins a la 1 h de la matinada. No es pot encendre fogueres al bosc o a menys de 500 metres d’una zona forestal, o a menys de 15 metres dels habitatges o de qualsevol element del mobiliari urbà.

A través de les regidories de Capacitats Diverses i Accessibilitat i de Benestar Animal i Salut, s’impulsa la campanya per a un Sant Joan Inclusiu. L’objectiu és conscienciar als ciutadans que els petards de la revetlla poden generar angoixa i patiment a moltes persones i animals, i s’anima a substituir els petards sorollosos pels de llum.