Habiliten el pagament dels rebuts de Taigua amb Bizum a través de la pàgina web

L’empresa municipal Taigua ofereix des d’aquest mes de gener l’opció de pagar les factures i rebuts online a través de Bizum, el sistema de pagament immediat a través dels telèfons mòbils.

Aquesta modalitat s’afegeix a la targeta de crèdit en les opcions de pagament en línia i és vàlida per a les factures i rebuts que no estiguin domiciliats directament a les entitats bancàries i per a les cartes de reclamació derivades de les factures domiciliades impagades.

Les persones usuàries que vulguin pagar els seus rebuts amb Bizum han d’entrar a la web www.taigua.cat i accedir a la pestanya de «pagar factura», on ja s’informa de com fer aquest pagament en línia. Per fer-ho, s’ha d’introduir el codi web, que és el sistema d’identificació personal que figura en el document, i prémer el botó de «verificar factura». A continuació, s’ha d’escriure el número de telèfon mòbil associat i la clau Bizum que l’entitat bancària facilita a cada client per evitar que se’n faci un ús fraudulent. A partir d’aquest moment, ja no caldrà introduir cap dada més ni validar el pagament per cap altra via.

L’Ajuntament de Terrassa va incorporar el març de 2022 l’opció de pagar amb Bizum tots els rebuts municipals a través de la seu electrònica municipal. Aquests pagaments tenen un límit de 3.000 € per operació, que ve definit per aquest sistema. Si l’import supera aquesta xifra, cal utilitzar altres modalitats, com pot ser la targeta de crèdit o la domiciliació bancària.