Health Us Nepal presenta el seu projecte SIMIKOT a Terrassa

SIMIKOT és el projecte presentat per Ramón Boix, cofundador de l’ONG, que ha omplert el Centre d’Excursionistes de Terrassa. L’objectiu del projecte és aconseguir assistència sanitària universal per la ciutat de Simikot, al Nepal. La iniciativa, centrada en una de les regions més pobres del Nepal amb 60.000 habitants i situada a la serralada de l’Himàlaia, busca recaptar 30.000 € per finançar el manteniment anual d’una farmàcia i un Centre d’Atenció Primària amb projecció d’ampliar-ho fins a construir un Hospital.

L’entitat que compta amb uns 140 socis, amb seu a Olot i delegació al carrer Sant Gaietà de Terrassa entre altres municipis catalans, va ser fundada pel doctor Marc Boix, nepalès de naixement i adoptat per una família gironina als 6 anys. Al seu lloc d’origen, la regió d’Humla del Nepal, les condicions sanitàries són molt precàries i el propòsit de Boix és abastir les 5.000 persones de la capital amb atenció sanitària gratuïta i medicaments a preus assequibles. Les farmàcies que actualment hi ha al poblat no ofereixen cap servei d’assistència ni cap recomanació sobre l’ús dels medicaments i la despesa del medicament té un retorn d’un 60%.

L’atenció sanitària gratuïta que s’ofereix a través de l’ONG cada dia aplega a un total de 40 visites. També fan visites mèdiques als poblats contigus. L’equip humà a la ciutat de Simikot el conforma el doctor Marc Boix conjuntament amb un auxiliar d’infermeria i un auxiliar de farmàcia. Sota el valor d’educar a la població es troba l’ONG Health Us Nepal.